ZIUA MECANICILOR AUTO


Pe 30 iunie 2020 s-a sărbătorit, pentru prima dată în România, ZIUA MECANICILOR AUTO! Un omagiu adus pasiunii și dedicării cu care meseriașii din industria automotive au grijă, zi de zi, de siguranța și confortul celor din spatele volanului. Aniversarea a fost marcată printr-un show special: Radu Palaniță, marele câștigător al concursului „Românii au talent” 2020, a dedicat primul său concert colegilor săi de breaslă. Evenimentul a fost transmis exclusiv online, atingând aproape 100 000 de oameni. A fost o oră plină de emoție și energie, cu piese celebre, coveruri ale unor artiști de renume, intepretate pe scena unui service auto din București alături de Joy Band.

Am stat de vorbă, la cald, după concert, cu Radu, pentru câteva impresii scurte

Primul concert din viață…”A fost primul meu concert, complet, cu band și mă bucur că am cântat pentru și în cinstea branșei mele. Sincer, n-am crezut că o să duc la bun sfârșit un concert atât de lung pentru prima oară, la un moment dat chiar mă gândeam că o să-mi pierd vocea… Inițial mă gândisem că o să fie o oră de cântat, cu pauză la jumate. Peste 5 ani, eu mă văd având o carieră muzicală frumoasă. Dar încă nu realizez ceea ce mi se întâmplă, nu conștientizez amploarea”

Calitățile pe care trebuie să le aibă un mecanic auto… “În domenul mecanicii auto trebuie să ai foarte bune cunoștințe, se spune că teoria cu practica se îmbină aici. Da, trebuie să știi și teorie, dar trebuie să știi și practică la fel de bine în ceea ce faci. Și în mecanică, și în muzică cred că se aplică pasiunea, cred că despre asta vorbim – cu cât punem mai multă pasiune în ceea ce facem, cu atât mai mult vom avea rezultate pe măsură.”

Colaborarea cu AD Auto Total... „e veche. La un moment dat, în 2013, am avut un mic magazin de piese auto unde am colaborat foarte bine cu AD Auto Total. Am avut inițial un magazin fizic, la un moment dat nu a mai funcționat, pentru că mă luptam cu niște titani, consider eu, la vremea respectivă, m-am mutat în mediul online. Îmi aduc aminte și de experiența plăcută de la Auto Total Business Show (ATBS), am tot colindat raioanele diferiților furnizori, mi-a plăcut. Colaborăm și acum, în continuare, prin prisma meseriei – ne furnizează piese”

Evenimentul ZIUA MECANICILOR AUTO este marcă înregistrată AD Auto Total, o sărbătoare pe care vrem să o transformăm într-o tradiție și să o aniversăm de acum încolo în fiecare an. Este, într-un fel, și modalitatea noastră de a mulțumi întregii bresle pentru devotamentul cu care au rămas la posturi în lunile dificile pe care le-am traversat și le traversăm în continuare, asigurând mobilitatea tuturor.

Pentru dedicarea față de meserie și statornicia din spatele bancului de lucru, chiar și în lunile de carantină, pentru efortul vostru de a vă menține la zi cu noile tehnologii din domeniul automotive în constantă evoluție, marcăm de acum, cu speranță spre viitor, data de 30 iunie în calendar și v-o dedicăm. Dragi mecanici auto din toată țara, vă mulțumim și La Mulți Ani!